Training Bluefingers

De volwassenen-trainingen van de Bluefingers vinden plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Het hele jaar trainen we buiten op Sportpark de Marslanden, aan de Hyacinthstraat 66 te Zwolle. In de zomervakantie (juli en augustus) vind je ons vaak in Park de Wezenlanden of op het strand bij de Whytmenerplas. Dan trainen we niet ├ęcht, maar spelen we lekker potjes frisbee met iedereen die het leuk vindt om mee te doen.

De training wordt verzorgd door de Technische Commissie. Dat zijn een paar enthousiaste trainers die voortdurend bezig zijn met het laten groeien van sportieve prestaties van onze spelers en teams.

Hoe ziet een training eruit?
Een training begint doorgaans met een uitgebreide warming-up, waarbij vaak ook diverse cardio-oefeningen voorbij komen, voor het versterken van de conditie. Daarna is er veel aandacht voor technische vaardigheden. Natuurlijk veel frisbees gooien en vangen, maar ook looptechniek en motorische vaardigheden worden getraind. Daarna wordt de training vaak een stuk tactischer. Zo krijg je inzicht in het spel en leren we je het samen- en positiespel. Elke training wordt afgesloten met een potje frisbee!

Voor de jeugd trainingen, zie Training onder het kopje Jeugd.