Training Bluefingers

De volwassenen-trainingen van de Bluefingers vinden plaats op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. In de lente en zomer trainen we buiten op Sportpark de Marslanden, aan de Hyacinthstraat 66 te Zwolle. In de zomervakantie (juli en augustus) vindt de training echter plaats in Park de Wezenlanden. Dit is een open training waarbij iedereen welkom is. In de herfst en de winter (november-maart) proberen we indien mogelijk binnen te trainen in een grote sportzaal, anders wordt er gewoon buiten getraind op de Marslanden. De meest actuele informatie en een routebeschrijving om de traininglocaties te vinden, vind je in de Agenda.

De Bluefingers hebben een spelend lid als trainer. Dit is een ervaren speler die als vrijwilliger training geeft. Hij is tevens lid van de technische commissie. Zo nu en dan vallen leden van die commissie in als trainer.

Hoe ziet een training eruit?
Een training begint doorgaans met een uitgebreide warming-up, waarbij vaak ook diverse cardio-oefeningen voorbij komen, voor het versterken van de conditie. Daarna is er veel aandacht voor gooien en vangen. Ook worden veel plays gespeeld, die inzicht geven in het spel en leerzaam zijn voor het samen- en positiespel. Elke training wordt afgesloten met een potje frisbee, waarna de trainer nog wat feedback geeft en de avond afsluit.

Voor de jeugd trainingen, zie Training onder het kopje Jeugd.