Geschiedenis van de Bluefingers

Sinds 2010 heeft Zwolle een eigen ultimate frisbeevereniging, de Bluefingers. De eerste paar jaar waren de Bluefingers echter geen offici´┐Żle vereniging, maar een project van Sportpark De Pelikaan, gesteund door een subsidie van het NOC NSF. Sindsdien is de groep flink gegroeid. In oktober 2012 werd Bluefingers Ultimate Frisbee dan ook een echte sportvereniging, met een bestuur en commissies. The Bluefingers zijn tevens officieel aangesloten bij de Nederlandse Frisbee Bond (NFB). Het is een relatief jonge vereniging, die volop in ontwikkeling is en gestaag groeit. Op dit moment telt de vereniging ruim dertig leden.

De Bluefingers deden de afgelopen jaren mee aan alle drie de competities van de NFB: indoor, outdoor en mixed (minimaal drie dames in het veld). Ook op dit moment wordt er actief meegedaan aan de diverse competities. Veel spelers doen bovendien geregeld mee aan frisbeetoernooien in binnen- en buitenland. De Bluefingers zijn daarin niet onsuccesvol gebleken, vanaf 2013 is 3x de spiritprijs gewonnen in de landelijke competitie.

De afgelopen jaren hebben de Bluefingers diverse evenementen georganiseerd, waaronder een ultimate indoor-toernooi en jaarlijks het outdoor-toernooi The Blues in Zwolle. Ter promotie van de sport wordt tevens jaarlijks de Zwolse Cityleague georganiseerd en hebben er zogenaamde Sport in het Park-dagen plaatsgevonden in samenwerking met andere kleine sportverengingen. Ook werden diverse frisbeeclinics gegeven aan volwassenen en jeugd binnen verschillende onderwijsinstellingen in Zwolle, zoals Hogeschool Windesheim en basis- en middelbare scholen.