Geschiedenis van de Bluefingers

Sinds 2010 heeft Zwolle een eigen frisbeevereniging, de Bluefingers. De eerste paar jaar waren de Bluefingers geen officiƫle vereniging, maar een project van Sportpark De Pelikaan, gesteund door een subsidie van het NOC NSF. Die eerste jaren was het echt pionieren voor een klein clubje fanatiekelingen. De trainingen waren op een grasveld wat we deelden met mollen en mensen die hun hond uitlieten. De lichtmasten van het aangrenzende korfbalveld gaven net genoeg licht om de helft van het speelveld te verlichten.

Sinds die begintijd is de club flink gegroeid. In oktober 2012 werd officieel een vereniging opgericht. Met een heus bestuur en commissies. Een logische stap was om te zoeken naar een goed veld met werkende verlichting. Die accommodatie werd gevonden op Sportpark de Marslanden. Een mooie bruisend sportpark in het centrum van Zwolle met leuke sportverenigingen als buren.

Een hoogtepunt was de start van onze jeugdafdeling in 2016. Onze droom is dat iedereen ze ziet vliegen. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

De Bluefingers zijn officieel aangesloten bij de Nederlandse Frisbee Bond (NFB). We zijn altijd volop in ontwikkeling en beweging! Dat maakt dat we vanaf de start in 2010 altijd gestaag zijn gegroeid. In het jubileumjaar 2020 vierden we dan ook het lidmaatschap van ons vijftigste lid. Op naar de honderd!

We doen graag mee aan toernooien en competitie. De Bluefingers zijn daarin niet onsuccesvol gebleken, zo hebben we 3x de spiritprijs gewonnen in de landelijke competitie.

De afgelopen jaren hebben de Bluefingers diverse evenementen georganiseerd, waaronder een ultimate indoor-toernooi en jaarlijks het outdoor-toernooi The Blues in Zwolle. Ter promotie van de sport organiseren we van alles! Zo vind je op een aantal plekken in Zwolle frisbeekastjes, hebben we tientallen clinics gegeven en organiseren we elk jaar de Cityleague!