Over de Bluefingers

Bluefingers Ultimate is een enthousiaste frisbeevereniging uit Zwolle. Trainen (voor dames en heren samen) gebeurt ��n keer per week op de dinsdagavond. In de zomer wordt er buiten getraind op het grasveld van Sportpark de Marslanden in Zwolle. Ook in de winter wordt er in principe buiten getraind. Regelmatig worden er dan echte trainingsavonden binnen georganiseerd, in een grote sportzaal.

Sinds april 2016 kennen de Bluefingers naast een trainingsgroep voor volwassenen ook een trainingsgroep voor de jeugd. De volwassenen-trainingsgroep (15+) bestaat voornamelijk uit twintigers en dertigers. De jeugdtrainingsgroep is gericht op jongens en meisjes van 8-12 jaar. Voor de jeugd worden regelmatig landelijke jeugdspeeldagen georganiseerd waar kinderen met en tegen andere jeugdspelers wedstrijden spelen.

De volwassen Bluefingers doen mee aan de landelijke indoor-, outdoor- en mixed-competities. De competities bestaat elk uit 3 of 4 speeldagen waarop in divisies op diverse niveaus wedstrijden worden gespeeld. Op ��n competitiedag wordt tegen 3 of 4 teams gespeeld waarna het beste team promoveert naar een divisie hoger en het onderste team degradeert naar een divisie lager. Naast deelname aan de competitie, doen veel enthousiaste spelers mee aan diverse toernooien in binnen- en buitenland.

Behalve training en competitie is er de jaarlijkse Cityleague, waarbij mensen in een paar dinsdagavonden kennis kunnen maken met ultimate, middels een kleine frisbeecompetitie. Ook kennen de Bluefingers hun eigen outdoor-frisbeetoernooi, genaamd The Blues.

De Bluefingers hebben een bestuur en diverse commissies die de club draaiende houden. Naast de trainingen en competitie is de vereniging actief bezig met sociale activiteiten zoals quizavonden, dagjes uit en weekenden weg.