Jeugd Frisbee

Snel, stoer en eerlijk. Dat is frisbee!

Snel, stoer en eerlijk. Dat is frisbee! Frisbee is goed voor je! We spelen het spel volgens fairplay, leren samenwerken in een team en we zijn natuurlijk volop in beweging.

Ultimate frisbee is een echte teamsport waarbij de kinderen in kleine teams tegen elkaar spelen. Eerlijk spelen is belangrijk in onze sport. Er is daarom geen scheidsrechter. De kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor het goede spelverloop. Geloof ons. Het werkt echt.

Hoe ouder je bent hoe groter de teams zijn en het veld wordt.

Ben je jonger dan elf? Dan speel je op competitiedagen 3-tegen-3. Op deze leeftijd gaat het vooral om het spelplezier! Daarom worden er op competitiedagen vaak ook teams gehusseld. Zo speel je niet tegen andere teams, maar met spelers vanuit heel Nederland. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd samen spelen.

Ben je jonger dan veertien, maar ouder dan 11? Dan speel je 4-tegen-4 op een iets groter veld. Ook hier is spelplezier het belangrijkst. Daarnaast speel je met je clubgenoten in een competitie tegen andere clubs. De nadruk ligt hier op steeds beter leren bewegen en de basis van het spel onder de knie krijgen.

Ben je jonger dan zeventien, maar ouder dan veertien? Dan speel je 5-tegen-5 op een flink veld! Je snapt het spel en hebt de basis onder de knie. Nu wordt het belangrijk hoe jij samen speelt met je teamgenoten.

Competitie en toernooien
Onze jeugdspelers doen ook mee aan competities en toernooien. We spelen ongeveer één keer per maand competitie. Vaak op een plaats centraal in Nederland. In het voorjaar en in de zomer wordt buiten op een grasveld gespeeld en in het najaar en de winter spelen we in een sporthal.

Naast de competitie zijn er ook geregeld toernooien. Bijvoorbeeld het Nederlands Jeugdkampioenschap op het strand in september. Of de Valley Frisbee Games in Veenendaal waar jeugdteams uit binnen en buitenland op af komen.

Praktische informatie
Elke dinsdagavond zijn er jeugdtrainingen van 18.15 - 19.15u op Sportpark de Marslanden (Hyacinthstraat 66, 8013 XZ Zwolle). Deze training is voor jongens en meisjes van ongeveer 7 tot 17 jaar.

Heb je ambitie? Krijg je er geen genoeg van? Op donderdagavond is er een extra training voor de volwassenen en alle Onder17 jeugd.

De training wordt gegeven door opgeleide trainers met jarenlange ervaring in de frisbeesport.

Aansluitend op de jeugdtraining is er elke dinsdagavond om 19.30u de training voor volwassenen. Blijf een keer kijken en leer van ervaren Bluefingers!