Jeugdafdeling Bluefingers Ultimate Frisbee

In 2011 ontstond in Zwolle de frisbeevereniging Bluefingers Ultimate Frisbee en in oktober 2012 werd de sportvereniging Bluefingers Ultimate Frisbee officieel opgericht. Sindsdien gaat het de Bluefingers voor de wind, met een groeiend ledenaantal, steeds meer naamsbekendheid en goede resultaten bij competitiewedstrijden en toernooien. De Bluefingers kunnen terugblikken op een nog korte, maar al mooie clubgeschiedenis.

Jeugdafdeling
We kijken echter ook vooruit en denken na over de toekomst. Daarom werd in 2016 de jeugdafdeling opgericht voor kinderen tot 13 jaar.
Deze trouwe groep kinderen traint elke dinsdagavond, voorafgaand aan de training van de volwassenen. Wij zijn trots op deze jonge spelers en we zijn erg blij dat zij deel uitmaken van onze vereniging. Zij zijn de toekomst van onze club en we hopen dat ze nog heel lang lid blijven. Op die manier kan deze prachtige Zwolse sportvereniging blijven bestaan.

Hip, stoer en eerlijk. Dat is frisbee!
Hip stoer en eerlijk. Dat is frisbee! Jazeker, frisbee is goed voor kinderen! Ze spelen het spel volgens fairplay, leren samenwerken in een team en ze zijn natuurlijk volop in beweging, zowel binnen als buiten.
Ultimate frisbee is een echte teamsport waarbij de kinderen 3-tegen-3 of 4-tegen-4 spelen, afhankelijk van het niveau. Er mag niet gelopen worden met de frisbee. Het is dus de bedoeling om door over te gooien met elkaar, de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Wedstrijden worden volgens fairplay gespeeld. Er is daarom geen scheidsrechter en de kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor het goede spelverloop. Dit maakt dat ultimate frisbeewedstrijden zich kenmerken door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Competitie en toernooien
Onze jeugdspelers doen ook mee aan competities en toernooien. De competitieleden spelen outdoor en indoor wedstrijden, net als de volwassenen. In het voorjaar en in de zomer wordt buiten op een grasveld gespeeld en in het najaar en de winter wordt er in een gymzaal gespeeld.
Competitiedagen voor de jeugd zijn in feite minitoernooien per dag. Het outdoor seizoen kent vier speeldagen en twee toernooien (Het beachtoernooi Tiel Beach in mei/juni en de Valley Frisbee Games in Veenendaal in september). Het indoorseizoen kent vier speeldagen. Jeugdleden kunnen zelf beslissen op welke speeldagen ze mee willen spelen en of zij naast de competitie ook toernooien willen spelen.

Praktische informatie
Elke dinsdagavond zijn er jeugdtrainingen van 18.00 - 19.00u op Sportpark de Marslanden (Hyacinthstraat 66, 8013 XZ Zwolle). Deze training is voor jongens en meisjes van ongeveer 8 tot 12 jaar.
De training wordt gegeven door opgeleide trainers en/of spelers met jarenlange ervaring in de frisbeesport.
Aansluitend op de jeugdtraining is er elke dinsdagavond om 19.30u de training voor volwassenen. Blijf een keer kijken en leer van ervaren Bluefingers!