Speciaal voor ouders

Ultimate is het spel van de spelers.
Als volwassenen is het onze verantwoordelijkheid om de jeugd eigenaar te laten zijn van hun sport. De principes van ‘spirit of the game’ helpen ons (bestuursleden, trainers en ouders) om de jeugd lol te laten beleven aan de sport én hen te laten groeien als speler en mens.

Doordat iedereen (sporters, ouders, trainers, bestuurders) vanuit deze principes werkt, bouwen we samen aan een fijne, veilige, herkenbare en unieke sport.

Spelplezier
Je speelt Ultimate voor het plezier! Plezier is de drijvende kracht achter de ontwikkeling als jeugd ultimate speler. Het is daarom onze opdracht om onze jeugd zoveel mogelijk spelplezier te laten maken!

Eigen verantwoordelijkheid
Onze jeugdspelers zijn zelf verantwoordelijk voor het verloop van het spel. Ze hebben respect voor de tegenstander, kennen de regels, zijn eerlijk en sportief. Doordat onze spelers al vroeg zelf beslissingen nemen creëren we zelfverzekerde en nadenkende spelers. Tijdens wedstrijden dirigeren wij als volwassenen het spel niet. Tijdens een Ultimate-wedstrijd hoor je de kinderstemmen luider dan die van volwassenen. Het is hún spel!

Competitie
Onze sport is écht competitief! Echte competitie gaat niet over de score of altijd bij het ‘winnende team’ willen horen. Maar over eigenaar willen zijn van je eigen ontwikkeling en altijd willen proberen, leren en verbeteren.

Fouten maken moet
Onze jeugdspelers maken zelf keuzes en ‘fouten’. Zo worden ze competitief, veerkrachtig en leren ze leren.

Groei
Persoonlijke ontwikkeling heeft altijd prioriteit boven de tussenstand. Volwassenen die het ‘winnende team’ maken van kinderen, focussen op winst op de korte termijn en verliezen de ontwikkeling van het kind op de lange termijn uit het oog. Persoonlijke- en teamdoelen ondersteunen daarom altijd de ontwikkeling van onze spelers.

Iedere jeugdspeler is een talent
Bij ieder kind zien we kansen en mogelijkheden om te ontwikkelen.