Bluefingers Jeugd

Ultimate Frisbee is een echte teamsport en bij uitstek geschikt voor kinderen. Sinds april 2016 hebben de Bluefingers ook een jeugdafdeling voor kinderen tot 13 jaar.

Kinderen onder de 13 jaar spelen 3-tegen-3 op een grasveld (voorjaar-zomer) of in een gymzaal (najaar-winter). Het is de bedoeling de frisbee in het eindvak van de tegenstander te vangen en je mag niet lopen met de frisbee. Wedstrijden worden fairplay gespeeld, er is dus geen scheidsrechter en de kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor het goede spelverloop. Dit maakt dat ultimate frisbee-wedstrijden zich kenmerken door een goede sfeer, plezier en sportiviteit.

Regels lezen en leren? Klik hier.
Regels van Koningsfrisbee vind je
hier.
Meer informatie over de sport is te vinden op de site van de Nederlandse Frisbee Bond: www.frisbeesport.nl

Wedstrijden
Naast de jeugdtraining is er de mogelijkheid om wedstrijden te spelen op jeugdspeeldagen.
Ongeveer 1 keer per maand organiseert de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) voor spelers tot 13 jaar een jeugdspeeldag. Spelers schrijven zich individueel in, waarna er iedere speeldag weer nieuwe gelegenheidsteams worden gemaakt van ongeveer gelijk niveau. Je speelt dus niet met een clubteam maar samen met kinderen vanuit andere clubs uit Nederland, jongens en meisjes door elkaar.

Buiten deze jeugdspeeldagen worden er ook toernooien georganiseerd voor clubteams. Zo is er het NJK indoor (februari), NJK beach (rond de zomervakantie) en het NJK outdoor (september). Hier spelen kinderen 3 tegen 3 met een clubteam met zowel jongens als meisjes.

Kleding
Frisbeespelers dragen het liefst sportkleding, aangepast aan de weersomstandigheden, en schoenen met noppen (voetbalschoenen, korfbalschoenen). Op schoenen die gekocht worden bij Sport-Inn Zwolle (Oude Vismarkt 4) krijg je 10% korting bij vermelding van de Bluefingers.

Contactgegevens
De jeugdtrainingen worden gegeven door Johan Eshuis, Arno Smit en Lisette Jansma.

Telefoon06-15903188 (Lisette Jansma, jeugdtrainer)
Websitewww.bluefingersultimate.nl
E-mailjeugd@bluefingersultimate.nl
FacebookBluefingers Ultimate Frisbee Zwolle
Twitter@BUFZwolle